مجله اخبار گوناگون مجله اخبار گوناگون .

مجله اخبار گوناگون

تفاوت آزمایش پاپ اسمیر و تست hpv

تفاوت آزمایش پاپ اسمیر و تست hpv

عدم تشخیص و درمان به موقع باعث به خطر افتادن زندگی فرد می شود. این بیماری معمولاً  علائم آشکاری را بروز نمی‌دهد، مگر در حالتی که سرطان به مراحل پیشرفته خود رسیده باشد.

به‌طورکلی برای تشخیص سرطان دهانه رحم دو آزمایش وجود دارند که می‌توانند به جلوگیری از ابتلا و یا تشخیص به‌موقع این بیماری کمک کند:

آزمایش پاپ اسمیر
آزمایش HPV
کاربرد آزمایش پاپ اسمیر

آزمایش پاپ اسمیرکه به نام  پاپ تست نیز شناخته می‌شود، تست غربالگری سریع و ساده در تشخیص سرطان دهانه رحم و رحم می باشد.این آزمایش شامل بررسی آزمایشگاهی و میکروسکوپی سلول‌های جمع‌آوری‌شده از دهانه رحم می باشد.

این آزمایش به جهت تشخیص زودهنگام سرطان دهانه رحم انجام می شود و فرد با انجام به موقع این آزمایش فرصت بیشتری را جهت درمان برای خود فراهم می‌نماید،

 این تست همچنین می تواند از طریق بررسی تغییراتی که در سلول‌های دهانه رحم ایجاد شده است ، احتمال مبتلا شدن فرد به سرطان دهانه رحم را تشخیص دهد، و با  تشخیص زودهنگام ، اقدام های اولیه را در جهت توقف پیشرفت احتمالی سرطان دهانه رحم انجام دهد.

توصیه خواندن : تشخیص شکستگی آرنج کودکان، بدون اشعه

 

شرایط آمادگی و زمان مناسب برای انجام تست پاپ اسمیر

فردی که قصد انجام این آزمایش را دارد ، برای انجام آزمایش ، همانند سایر آزمایش ها باید به مواردی را رعایت نماید.بدین ترتیب فردی که قصد انجام این آزمایش را دارد  از یک هفته پیش از آزمایش نباید از کرم‌ها و پمادهای واژینال استفاده کند و  از 48 ساعت پیش از آزمایش دوش واژینال استفاده نکرده باشد؛ و پیش از آزمایش پاپ اسمیر معاینه واژینال نشده باشد. 

همچنین توصیه می شود که “ترجیحا” فرد شب قبل از انجام آزمایش رابطه جنسی نداشته باشد ، دوش واژینال انجام نداده و داروی واژینال استفاده نکرده باشد.

پس از سنین 65 تا 70 سالگی با تشخیص پزشک، غربالگری تست پاپ اسمیر متوقف می شود. اما برای افرادی که احتمال بیشتری دارد که به این بیماری دچار شوند، دائما باید این تست را انجام دهند.

بعد از یائسگی و تا سن 65 سالگی، ممکن است به انجام آزمایش پاپ اسمیر منظم نیاز داشته باشید.

انجام تست پاپ اسمیر در زنان با سن 21 تا 65 سال توصیه می شود. به طور کلی، پس از آغاز رابطه ی جنسی، در هر سنی، این تست انجام می شود. سپس در صورت طبیعی بودن نتایج، هر 3 سال، آزمایش پاپ اسمیر تکرار می شود.

حتی اگر از نظر جنسی فعال نیستید، باید آزمایش پاپ اسمیر را انجام دهید. اما اگر از نظر جنسی فعال هستید، ممکن است پزشک به شما توصیه کند که زودتر آزمایش پاپ اسمیر را شروع کنید.

بسیاری از بانوان این سوال را دارند که آیا در طی بارداری نیز به تست پاپ اسمیر نیاز است؟ آیا انجام این آزمایش در فرد باردار مشکلی ایجاد نمی‌کند؟

در حقیقت، برخی تحقیقات نشان داده است که هیچ ارتباطی بین آزمایش HPV مثبت با پاپ اسمیر و عوارض زنان و زایمان وجود ندارد. در صورتی که در دوران بارداری، نتیجه تست پاپ اسمیر مثبت گردد، درمان وارد مرحله بعدی خواهد شد و کولپوسکوپی انجام خواهد شد. اما از انجام بیوپسی خودداری می شود، چرا که احتمال خونریزی بیشتر می باشد.

آزمایش پاپ اسمیر چگونه انجام می شود؟

تست پاپ اسمیر در مطب پزشک انجام می‌شود و تنها چند دقیقه طول خواهد کشید. در این آزمایش سلول ها در حین معاینه لگنی و از دهانه رحم جمع آوری، و در زیر میکروسکوپ بررسی می شوند.

آزمایش HPV چیست؟‌

برای آشنایی با آزمایش HPV  بهتر است ابتدا کمی با این بیماری آشنا شویم و اهمیت انجام این آزمایش را درک کنیم. بهتر است بدانید ویروس HPV (Human Papillomavirus) از 30 تا 40 گونه متفاوت دارد که هرکدام می‌توانند عوارض یا علائم گوناگونی داشته باشند.

این ویروس‌ها به دو گروه زیر تقسیم می‌شوند:

ویروس‌های HPV عامل زگیل
ویرس‌های HPV عامل سرطان
این ویروس‌ها به دو دسته کم‌خطر و پرخطر تقسیم‌بندی می‌شوند. برخی از انواع زگیل تناسلی می‌تواند پیش‌زمینه ابتلا به سرطان یا سایر بیمار‌ها شود.

لازم به ذکر است که این ویروس تقریبا مسئول تمامی موارد ابتلا به سرطان دهانه رحم در زنان است. در واقع میزان ابتلای زنان به این بیماری بسیار بیشتر از مردان است.

آزمایش HPV آزمایش نوظهوری نیست و در گذشته هم از روش‌هایی برای تشخیص این بیماری استفاده می‌کردند. روش انجام آزمایش و نمونه‌گیری در زنان و مردان کمی متفاوت است.

آزمایش HPV در واقع ابتلا یا عدم ابتلا به این بیماری را تشخیص می‌دهد. این آزمایش در زنان معمولا با نمونه‌برداری پاپ اسمیر انجام می‌شود. در صورت نیاز برای زنان بالای 30 از آزمایش‌های کمکی هم استفاده می‌شود.

در صورت مشاهده علائم ابتلا به ویروس اچ پی وی بهتر است هرچه سریع‌تر به اورولوژیست یا پزشک زنان و زایمان مراجعه کنید.

منبع : خبرگزاری تسنیم


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۳ آذر ۱۴۰۰ساعت: ۰۸:۴۹:۱۰ توسط:علیرضا موضوع: اقتصاد نظرات (0)

بادیان ختایی؛ خواص درمانی و چند دستور آشپزی با این گیاه خوش‌رایحه

بادیان ختایی؛ خواص درمانی و چند دستور آشپزی با این گیاه خوش‌رایحه

بادیان ختایی (Star anise) یا بادیان ستاره ای نوعی گیاه با ظاهری زیباست که گاهی به‌جای گیاه زینتی استفاده می‌شود. البته به‌جز ظاهر جذاب میوه، دانه و روغنش هم استفاده دارویی دارند و حتی به‌عنوان ادویه در غذاهای هندی و آسیایی به کار می‌رود. اگر دوست دارید بیشتر با فواید و خواص درمانی این گیاه آشنا شوید، تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

 

گیاه بادیان ختایی چیست؟


بادیان ختایی از درختی متوسط از خانواده مگنولیا می‌روید که بومی چین و ویتنام است. میوه سبز آن را قبل از رسیدن می‌چینند و آن‌قدر خشکش می‌کنند که دانه‌اش سفت و قهوه‌ای شود. این گیاه ۶ تا ۱۰ پره دارد که هرکدام حاوی یک دانه هستند. گاهی بادیان ستاره‌ای به‌دلیل شباهت طعم و اسم با گیاه رازیانه (anise) اشتباه گرفته می‌شود، اما این دو گیاه کاملا متفاوت‌اند.

رایحه تند این گیاه مانند شیرین بیان است. در چین با رازیانه، دارچین، فلفل و میخک ترکیب می‌شود و در تهیه ادویه گرام ماسالای هندی به کار می‌رود. این گیاه در دستورپخت‌های مختلف هم استفاده می‌شود، از جمله:

آبگوشت؛
سوپ؛
دمنوش‌های گیاهی؛
کیک؛
مربا؛
ترشی.
البته قبل از سرو غذا، باید بادیان ختایی را از آن خارج کنید.

طعم گرم و شیرین بادیان ستاره‌ای مثل طعم میخک یا دارچین است و می‌توان از آن به‌جای طعم‌دهنده در قهوه و نوشیدنی‌های پاییزی استفاده کرد. بعضی کارخانه‌ها هم از رایحه بادیان ستاره‌ای استفاده می‌کنند، مثلا در:

صابون؛
لوازم بهداشتی؛
عطر؛
خمیر دندان؛
از بین بردن بوی نامطلوب بعضی محصولات گیاهی.
بادیان ختایی چینی به‌عنوان دارو استفاده می‌شود، با این حال گاهی چای بادیان ختایی چینی حاوی بادیان ختایی ژاپنی است. بادیان ختایی ژاپنی سمی است و نباید مصرف شود. تشخیص این تفاوت با مشاهده امکان‌پذیر نیست و تنها راه اطمینان از محصول بادیان ستاره‌ای بررسی شیمیایی آن است.

 

حتما بخوانید : خواص ادویه خوش‌طعم و بو برای سلامتی


فواید بادیان ختایی چیست؟

دانه بادیان ختایی حاوی موادی ضدباکتری، ضدمخمری و ضدقارچی است. این گیاه همچنین منبع خوب شیکیمیک اسید است و بعضی افراد سعی می‌کنند برای درمان آنفولانزا از آن استفاده کنند. با این حال تحقیقات علمی اثبات نکرده است که این گیاه خواص ضدویروسی دارد. مهم‌ترین ترکیبات موجود در این گیاه عبارت‌اند از:

آنتول؛
لیمونن؛
لینالول؛
کوئرستین؛
گالیک اسید؛
شیکیمیک اسید.
بادیان ستاره ای حاوی ویتامین آ (A) و ویتامین سی (C) نیز هست که با رادیکال‌های آزاد مسبب پیری و دیابت مبارزه می‌کنند. از طرفی بعضی مطالعات و آزمایش‌ها نشان می‌دهد که ویژگی ضدالتهابی بادیان ختایی، به‌عنوان ویژگی ضدسرطانی، می‌تواند برای کاهش اندازه تومور استفاده شود.
شواهد بیشتری برای اثبات خواص بادیان ستاره ای در درمان بعضی بیماری‌ها لازم است، با این حال از این گیاه در چنین مواردی استفاده می‌شود:

نفخ؛
سرفه؛
آنفولانزا؛
برونشیت؛
زخم معده؛
کاهش اشتها؛
تسهیل زایمان؛
اصلاح قاعدگی؛
کولیک نوزادان؛
افزایش شیر مادر؛
اختلالات قاعدگی؛
افزایش میل جنسی؛
عفونت مجرای ادراری؛
گرفتگی مجاری تنفسی.


دوز مصرفی بادیان ختایی چقدر است؟


مقدار مصرفی مناسب این گیاه به عوامل مختلفی مثل سن و سلامت شما بستگی دارد. در حال حاضر دوز خاصی برای این ماده در نظر گرفته نشده است. به یاد داشته باشید که محصولات گیاهی لزوما بی‌خطر نیستند و دوز مصرفی آنها اهمیت دارد. حتما از دستورالعمل روی محصول پیروی کنید و قبل از مصرف محصول با داروساز یا پزشک مشورت کنید.

 

عوارض بادیان ختایی چیست؟


عوارض مصرف خوراکی: استفاده از بادیان ختایی به‌عنوان طعم‌دهنده غذا بی‌خطر است، اما مدارک کافی برای تأیید ایمنی آن به‌عنوان دارو وجود ندارد. اطمینان حاصل کنید که از بادیان ختایی چینی (نه ژاپنی) استفاده می‌کنید.
عوارض مصرف موضعی: مدارک کافی برای تأیید بی‌خطربودن آن وجود ندارد. بعضی از مواد موجود در بادیان ختایی موجب مشکلات پوستی مثل ورم، پوسته‌پوسته‌شدن و تاول می‌شوند.
عوارض مصرف استنشاقی: مدارک کافی برای تأیید بی‌خطر بودن یا عوارض جانبی احتمالی آن وجود ندارد.

 

حتما بخوانید :خشم و ناراحتی عاطفی از علل محرک سکته مغزی


نکات احتیاطی و هشدارها


مصرف در دوران بارداری و شیردهی: هنوز اطلاعات کافی درباره خطرات احتمالی مصرف این گیاه در دوران بارداری و شیردهی وجود ندارد. به همین دلیل بهتر است در این دوران از آن استفاده نکنید.
مصرف کودکان: بادیان ختایی چینی خالص معمولا برای نوزادان استفاده می‌شود و سابقه استفاده از آن خوب است. با این حال در بعضی نوزادان مصرف چای بادیان ستاره‌ای می‌تواند موجب التهاب، استفراغ و تشنج شود. این علائم می‌تواند به دلیل آلودگی بادیان به بادیان ختایی ژاپنی سمی باشد. اطمینان از چینی بودن بادیان ستاره‌ای کمی سخت است و تا زمانی که مطمئن نشده‌اید، نباید به نوزادتان از این چای بدهید. درباره بی‌خطربودن این گیاه برای کودکان بزرگ‌تر اطلاعات کافی در دسترس نیست.
نکاتی برای خرید بادیان ختایی
گیاهی را بخرید که پره‌های سالم داشته باشد.
برای بررسی تازگی بادیان ستاره‌ای یکی از پره‌ها را بشکنید و دانه آن را خرد و بو کنید. باید بلافاصله رایحه آن را حس کنید. کم‌عطری می‌تواند نشانه کهنگی گیاه باشد.
بادیان ختایی را در ظرف دربسته نگه دارید. گیاه کامل آن تا یک سال تازه می‌ماند، اما ادویه آسیاب‌شده بعد از ۶ ماه طعم خود را از دست می‌دهد.

چند دستور آشپزی با بادیان ختایی

چای بادیان ختایی
یک کتری آب جوش تهیه کنید و به‌ازای هر فنجان آب، ۱ یا ۲ پره بادیان ستاره‌ای اضافه کنید و اجازه دهید ۱۰ تا ۱۵ دقیقه خیس بخورد. نوشیدنی را با عسل میل کنید. استفاده از این چای بعد از هر وعده غذایی گوارش شما را بهبود می‌بخشد. این چای برای درمان عفونت ریوی، حالت تهوع، یبوست و سایر مشکلات هاضمه هم مناسب است.

پودر ۵ ادویه
۲ قاشق چای‌خوری دانه فلفل سیچوان را حدود ۲ تا ۳ دقیقه در یک تابه برشته کنید تا عطر آن آزاد شود و بعد ۵ دانه بادیان ستاره ای آسیاب‌شده را به همراه نصف قاشق چای‌خوری میخک آسیاب‌شده، ۱ قاشق غذاخوری دارچین و ۱ قاشق غذاخوری دانه رازیانه آسیاب‌شده مخلوط کنید. این مخلوط را در ظرف دربسته بریزید و در جای تاریک و خنک نگهداری کنید.

مرغ با سس سویا
بال مرغ، ۱ فنجان سس سویا و ۳ فنجان آب را در یک قابلمه بزرگ روی حرارت متوسط بگذارید و بعد یک تکه زنجبیل، ۳ حبه سیر له‌شده، ۳ قاشق غذاخوری شکر، ۱ چوب دارچین و ۳ دانه بادیان ستاره‌ای را به مواد اضافه کنید و اجازه دهید مرغ ۲۵ تا ۳۰ دقیقه بجوشد تا پخته و نرم شود.

گلابی آب پز
دوسوم فنجان شکر، نصف فنجان آب و ۴ دانه بادیان ختایی را در یک قابلمه بزرگ بریزید و بگذارید شکر حل شود. سپس حرارت را کم کنید و ۱۰ دقیقه زمان بدهید. در مرحله بعد ۳ گلابی (پوست‌کنده، نصف‌شده و بدون هسته) را به مواد اضافه کنید. اجازه دهید مواد حدود ۲۵ دقیقه بجوشد تا نرم شود و مایع به قوام مناسب برسد و مثل شربت شود.

شما بگویید
شما چقدر با بادیان ختایی آشنایی دارید؟ تا به حال از این گیاه برای مصارف غذایی یا دارویی استفاده کرده‌اید؟ در صورت تمایل، می‌توانید تجربه یا نظرتان را در قسمت ارسال دیدگاه برایمان بنویسید. همچنین می‌توانید این مطلب را از طریق شبکه‌های اجتماعی برای دوستان‌ خود بفرستید تا آنها هم با این گیاه آشنا شوند.

منبع : سایت چطور 


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۲۰ آذر ۱۴۰۰ساعت: ۰۸:۲۷:۳۶ توسط:علیرضا موضوع: اقتصاد نظرات (0)

مبتلایان به «سنگ کلیه» چی بخورند؟

مبتلایان به «سنگ کلیه» چی بخورند؟

فوق تخصص کلیه گفت:‌در افراد مبتلا به سنگ کلیه باید مصرف گوشت قرمز و پروتئین‌های حیوانی محدود باشند و از همه چیز مهم تر اینکه مصرف مایعات باید به حدی باشد که شخص بتواند روزی دو الی سه لیتر ادرار داشته باشد.
جاوید صمدی، فوق تخصص جراحی لاپاراسکوپی کلیه گفت: سنگ کلیه جزء بیماری‌هایی است که به صورت شایع در کل دنیا، مردم تجربیات مختلفی از آن دارند.

وی ادامه داد:کشور ماهم از نظر شیوع سنگ کلیه در کل دنیا جزء کشورهایی است که آمار بالایی دارد و شاید آماری که در کل دنیا مطرح می‌شود امار ۲ یا ۳ درصد از مردمی است که مبتلا به سنگ کلیه هستند،ولی مطالعاتی که در داخل کشور انجام می‌شود آمار ۵ الی ۸ درصد سنگ کلیه را شامل می‌شود که اطلاعات دقیق داخل کشور در اسناد انجمن ارولوژی  ثبت شده است.

این فوق تخصص کلیه افزود: اهمیتی که مردم به سنگ کلیه می‌دهند از روی درد بسیار شدیدی است که تجربه می‌کنند ،ولی از نظر پزشکی این اهمیت غیر از بحث  شیوع بالای سنگ کلیه، درمان‌هایی که برای سنگ کلیه انجام می‌گیرد را شامل می‌شود که هزینه‌های زیادی را به مردم تحمیل می‌کند.

صمدی اظهار کرد: ما علل مختلفی در نارسایی کلیه داریم که به عنوان سرلیست این علل همیشه از دیابت و فشارخون صحبت می‌شود ولی یکی از علل اصلی کم کاری و از بین رفتن عملکرد کلیه و در صورتی که هر کلیه درگیر بشود با پیوند و دیالیز،سنگ کلیه هست‌ و این نشان می‌دهد که این بیماری بسیار مهم است.

وی ادامه داد: غیر از آمار بالای این بیماری‌ یکی از درگیری هایی که مشکل ایجاد می‌کند بحث عود سنگ کلیه است؛ کسانی که سنگ کلیه را تجربه می‌کنند هر سال ۵ درصد این افراد دوباره مبتلا به سنگ کلیه می‌شوند و اگر بخواهیم در طول ۱۰ سال را بررسی کنیم می‌بینیم ۵۰ درصد از کسانی که یک بار تجربه این بیماری را داشتند مجددا به آن مبتلا می‌شوند که این نشان می‌دهد که این بیماری هم در سطح پیشگیری و هم در سطح درمان نیاز به کار دارد.

این فوق تخصص کلیه گفت: کلیه مثل یک پالایشگاه عمل می‌کند که کارش تصفیه کردن آب و املاح است؛ یعنی در واقع چیزهایی که بدن نیاز دارد را داخل بدن نگه می‌دارد و املاح اضافی را دفع می‌کند و کل کلید این ماجرا این است و اگر به هر دلیلی تعادل بین این املاح و آبی که دفع می‌شود بهم بخورد کلیه مستعد سنگ می‌شود.

صمدی بیان کرد: جالب است که داخل خود ادراری که دفع می‌شود عواملی داریم که مهارکننده تشکیل سنگ‌اند. همیشه مردم عواملی که سنگ ساز هستند مثل کلسیم، اسید سیتریک و اگزالات را شنیده‌اند ولی ما المان‌هایی داخل ادرار داریم که اینها از تشکیل سنگ کلیه پیشگیری می‌کنند مانند منیزیم وسیترات .

وی تصریح کرد: پس اگر به هر دلیل غلظت املاح داخل ادرار بالاتر رود و حجم مایع ادرار کمتر شود منجر به تشکیل سنگ کلیه می‌شود. خیلی وقت‌ها این تعادل بر قرار است ولی در مسیر خروجی ادرار از لگنچه، حالب و مثانه مشکل داریم؛ به طوری که کسانی که به طور مادر زادی دچار تنگی محل لگنچه و حالب هستند مستعد سنگ کلیه‌اند.

این فوق تخصص کلیه ادامه داد: همچنین کسانی که در سنین بالا بیماری پروستات دارند مستعد سنگ مثانه هستند.علاوه بر این ۲۵درصد کسانی که سنگ کلیه دارند به دلیل سابقه  خانوادگیشان است که در بیشتر در آقایان شایع است، به دلیل شغل‌های سختی که دارند یا نقش هورمون.

صمدی گفت: از علل دیگر سنگ کلیه کم تحرکی است؛ همچنین مصرف بیش حد پروتئین های حیوانی و نمک از عوامل دیگر است.پس نوع غذا در این امر بسیار مهم است.علاوه بر این همچنین یک سری از بیماری‌های زمینه ای باعث سنگ کلیه می‌شنود؛ مثلا کسانی که اسیدسیدریک بالایی داشته یا  نقرس دارند؛ همچنین یک درصد از افرادی که دچار پرکاری پاراتیروئید هستند اینها همه مستعد سنگ کلیه‌اند.

وی ادامه داد:اگر امروزه در کشور این آمار بالاتر رفته است به نوعی مربوط به تغییر سبک زندگی ما می‌شود؛ مثلا تمایل به خوردن فست فود و غذاهای پرنمک. بیشترین سوالاتی که مردم از ما می‌پرسند این است که ما چه غذاهایی بخوریم؟ در واقع مهم ترین چیز در رژیم غذایی سنگ این است که تعادل بین مصرف مایعات و املاح را برقرار کند که مهم ترین آن این است که مصرف نمک را کم کنیم.

این فوق تخصص کلیه افزود: خیلی دوست دارم که این جمله همیشه در ذهن مردم بماند؛ مصرف لبنیات در بیمارانی که سنگ کلیه دارند به هیچ عنوان محدودیت ندارد؛ به شرطی که لبنیاتی استفاده کنیم که کم چرب باشند و ترجیحا نمک کمتری داشته باشند.

صمدی متذکر شد:در واقع نقش نمک بسیار پر اهمیت تر از خود کلسیم است.مصرف گوشت قرمز و پروتئین‌های حیوانی باید محدود باشند و از همه چیز مهم تر اینکه مصرف مایعات باید به حدی باشد که شخص بتواند روزی دو الی سه لیتر ادرار داشته باشد.

وی اضافه کرد:‌حال اگر بپرسند ما روزی چقدر مایعات بخوریم تا این مقدار ادرار را داشته باشیم باید به رنگ ادراری که دفع می‌شود توجه کنیم؛اگر اکثر اوقات رنگ ادرار روشن باشد؛ یعنی مصرف مایعات کافی است.

 

حتما بخوانید : مردان، سرطان پروستات را جدی بگیرند

 

این فوق تخصص کلیه ادامه داد: ما باید بالانس بین فعالیت و مایعات را حفظ کنیم؛ مثلا ممکن است فردی روزی ۱۰ لیوان آب بخورد ولی فعالیت روزانه اش خیلی سنگین باشد یا میزان تعریق او زیاد باشد؛ پس در این صورت حجم ادرار کمتر می‌شود. فعالیت ورزشی خوب است؛ به شرط اینکه همزمان با مصرف مایعات کافی باشد.

صمدی تصریح کرد:زمانی که سنگ تشکیل می‌شود معمولا ۶ الی ۷ ساعتی که شخص می‌خوابد بیشترین زمانی است که رسوبات و کریستال‌ها می‌توانند هسته اولیه سنگ را تشکیل دهند؛ به همین دلیل حتما فرد باید نصف شب بیدار شود و یک لیوان آب استفاده کند.

وی گفت:در مورد مصرف کلسیم که بسیار مسئله رایجی هست، ممکن است شخصی به دلیل پوکی استخوان و یا به دلایل دیگر پزشکی مجبور باشد که کلسیم استفاده کند. اگر مکمل کلسیمی استفاده می‌شود حتما باید با پزشک اورولوژیست مشورت کند؛ چون ممکن است که نیاز به دادن داروهای تکمیلی باشد که این جذب کلسیم داخل بدن را کمتر کند.

این فوق تخصص کلیه یادآور شد: توصیه می‌شود اگر کلسیم به هر دلیلی تجویز شد زمانی استفاده شود که بعد از وعده اصلی غذایی شما باشد؛ یعنی اگر وعده  غذایی اصلی شما ناهار است این مکمل کلسیمی را بعد از ناهار استفاده کنید.

صمدی خاطرنشان کرد:‌ اگر شما جزء کسانی هستید که به صورت رایج و مکرر دچار سنگ کلیه می‌شوید توصیه می‌شود بررسی‌های تکمیلی را انجام دهید؛ چون ممکن است کسانی باشند که درمان های مراقبتی دارویی در این نوع افراد پررنگ تر باشد.

وی بیان کرد: خوشبختانه اکثر سنگ‌ها سایز کوچکی دارند و زیر ۶.۷ میلی متر هستند که در این صورت توصیه به هیچ درمانی به جز درمان‌های مراقبتی نمی‌کنیم.

این فوق تخصص کلیه متذکر شد:‌شکل ،سایز ،تعداد و محل سنگ مهم است. معمولا بزرگترین سایز سنگ مثلا ۲ سانت را برای سنگ شکنی ارجاع می‌دهیم که استانداردش هم همین است، ولی اگر به هر دلیلی بیمار سنگ شکنی کرد و سنگش نشکست قدم بعدی این است که جراحی انجام شود.

صمدی افزد:‌ولی خوشبختانه با توجه به پیشرفت‌های بسیار خوبی که در دهه اخیر در کشور،در رشته اورولوژی بوده است و کشور به عنوان پایونیر منطقه مطرح است،جراحی بسته که الان رایج ترین نوع جراحی است انجام می‌شود و فقط یک در صد از افراد جراحی باز می‌شوند.

وی  اظهار داشت: مهم ترین چیزی که الان بیماران ما درگیر هستند سنگ‌های حالب هست نه سنگ کلیه؛ یعنی به هر دلیلی سنگ آمده و داخل حالب گیر کرده و پس از گذشت دو هفته هنوز دفع نشده که در این صورت اقدام به روش TUL به صورت بسته شده و از طریق لیزر سنگ شکسته و خارج می‌شود.

منبع : خبرگزاری خبر انلاین ، خبرگزاری فارس


برچسب: سنگ کلیه،
ادامه مطلب
امتیاز دهید:
رتبه از پنج: 0
بازدید:

+ نوشته شده: ۱۷ آذر ۱۴۰۰ساعت: ۰۹:۲۱:۲۳ توسط:علیرضا موضوع: اقتصاد نظرات (0)